I boken min KAMPEN OM KLIMAET: til forsvar for menneskeheten skriver jeg i forordet at antall klimaskeptikere blant verdens fremste forskere og intellektuelle er sterkt økende på grunn av den faglige og etiske krisen i klimaforskningen. Inntil nå har dette vært informasjon som ligger spredt over dusinvis av websider, blogger og mailinglister.

Men nå har altså 400 av disse forskerne klart å samle seg om en felles uttalelse. Denne bør en gang for alle fjerne forestillingen om at det er noe klimakonsensus, og dette markerer begynnelsen på at krisen i klimaforskningen blir satt offentlig navn på.

U.S. Senate Report: Over 400 Prominent Scientists Disputed Man-Made Global Warming Claims in 2007 

Senate Report Debunks "Consensus"

 

I følge disse 400 forskerne er det langt flere som støtter deres syn men som ikke tør eller orker å ta belastningen med å uttale seg offentlig på grunn av miljøbevegelsens trusler, hetsing og mobbekampanje mot "klimafornektere."

Oppdatering: enkelte av mine lesere har påpekt at jeg har blandet sammen Senator Inhofes rapport med dette åpne brevet til FN undertegnet av 100 forskere. Jeg trodde de var relaterte, men det er de altså ikke. Da skal tallet være 100 og ikke 400 forskere og linken skal være til det åpne brevet, og ikke til senatsrapporten.

Endrer min lille sammenblanding på noen av konklusjonene? Nei. Uttalelsene til de 400 forskerne og brevet til de 100 forskerne til FN viser at det ikke finnes noen konsensus om katastrofal menneskeskapt global oppvarming.

Det tok forøvrig heller ikke lang tid før miljøbevegelsens hetsing og mobbekampanje begynte. Noen kreative sjeler har allerede begynt å lage en hetseliste over de 100 forskerne som signerte på det åpne brevet til FN også. Er det virkelig noen som lurer på hvorfor ikke flere forskere tør å stå frem? Har du noensinne kjøpt sigaretter på en ExxonMobile bensinstasjon kan du være sikker på at du vil bli stemplet som "i lomma på tobakks- og oljeindustrien" og "klimafornekter."

Tips oss hvis dette innlegget er upassende