Jeg er tydeligvis ikke den eneste klimarealisten som gir ut bøker i disse dager. Den anerkjente amerikanske klimaforskeren Roy Spencer kommer ut med boka "Climate Confusion" i mars, en bok jeg definitivt har tenkt å anskaffe meg. En liten forsmak av boka kan leses på nettet i en serie med glimrende artikler her.

Og for å komme kritikerne i forkjøpet. Ja, Roy Spencer er i likhet med Al Gore en "kristenfundamentalist" for å bruke Per Sandbergs noe ufine betegnelse. Det er vanskelig å unngå dette i USA som er svært religiøst, og jeg synes det er et dårlig argument og rent personangrep som er uvesentlig for en debatt om klima. Det faktum at "kristenfundamentalister" kan ende opp både som klimaskeptikere og som klimahysterikere viser at dette ikke er en avgjørende faktor i ens syn på klima.

Miljøaktivister har ved flere anledninger brukt Spencers tro i mot han, og dersom han hadde vært homofil, jøde eller ansatt i et oljeselskap ville de sikkert brukt dette til å diskreditere han også.

Mitt syn er at man bør vurdere forskeres argumenter uavhengig av deres personlige tro, rase, seksuelle legning eller arbeidsgiver. Roy Spencer har i en årrekke levert forskning i verdensklasse, nemlig NASAs satelittmålinger av jordens temperatur og har dermed gjort seg fortjent til å bli tatt seriøst.

På grunn av at disse målingene strider mot teorien om katastrofal menneskeskapt global oppvarming er de kanskje de mest kvalitetssikrede målingene i klimaforskningens historie. Til tross for heftige forsøk har arbeidet til Roy Spencer og makker John Christy bestått tidens tann og er i dag en konstant torn i siden på alle som mener at mennesket endrer klimaet katastrofalt.

Ut i fra hva jeg vet om Roy Spencer og smakeprøven på nett vil jeg anbefale alle å lese boka hans når den kommer ut i mars.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende