I følge dagbladet har klimaforskere med professor Vaughan i spissen har i en pressemelding erklært at det løsner et stort isflak i Antarktis på grunn av den globale oppvarmingen.

Ved nærmere ettersyn sier pressemeldingen ingenting om global oppvarming, og det med veldig god grunn. Det har ikke vært noen global oppvarming de siste 10 årene! Det kan faktisk se ut som om jorden fra og med januar i år har gått inn i en lengre nedkjølingstrend.

Antarktis har ikke blitt varmere de siste 30 årene, med unntak av den antarktiske halvøya som utgjør 2% av kontinentet. Det har heller ikke blitt mindre havis rundt Antarktis. Tvert i mot har det vært rekordmye is i 2008. Bare se på grafen nedenfor.

 

Den virkelige nyheten her burde altså være at global oppvarming og issmelting ser ut til å være avlyst for denne gang. Likevel velger altså klimaforskere å fokusere på ismelting i 2% av Antarktis.

Selv om pressemeldingen til Vaughan ikke inneholder noen direkte løgner er den designet på en slik måte at pressen skal misforstå den og tro at den har noe med global oppvarming å gjøre. Pressemeldingen sier ikke et kvekk om den globale nedkjølingen som er observert, den generelle nedkjølingstrenden i Antarktis og de rekordstore mengdene havis rundt Antarktis.

Å utelate slike viktige opplysninger er i beste fall uaktsomt og klønete, men høyst sannsynlig er det gjort med vilje for å villede og skape blest om global oppvarming. Slik uredelighet er svært alvorlig det bør de ikke slippe unna med.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende